У річку Рось впав автобус із хімікатами: Білу Церкву відключили від води

9 червня близько 5 год. у с. Збаржівка Погребищенського району Вінницької області вантажний мікроавтобус Mercedes Bens Sprinter з’їхав у ставок, перекинувся та загорівся. Вогнем пошкоджено каністри з гербіцидами та стимуляторами росту для сільгоспрослин, вміст яких (близько 800 л) потрапив у ставок з послідуючим витоком у р. Рось.

Відповідно до «Положення про єдину державну систему цивільного захисту» місцевими органами виконавчої влади рекомендовано населенню утриматись від купання, вилову риби та випоювання худоби в акваторії р. Рось. Представниками Держпродспоживслужби та Державної екологічної інспекції відібрано проби води з ставка та р. Рось. Результати хімікобіологічного аналізу на вміст хімічних речовин у воді будуть 10 червня.

Комісією ТЕБ та НС Білоцерківського району Київської області прийнято рішення про припинення роботи водозабору з 23 год. 9 червня (запасу води для м. Біла Церква вистачить на 1 добу). При необхідності буде здійснюватися підвіз води. Також проводиться моніторинг якості води у місцях водозабору та водосховищах акваторії р. Рось. 

Ситуація перебуває на контролі у місцевих органів виконавчої влади та ДСНС України.


Вам також може сподобатись:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *