Міністерство фінансів України планує вкрасти у Києва 2,2 млрд грн у 2020 році. Що трапилося?

Згідно зі змінами до державного бюджету України 2019 року, у Києва забирають можливість взаємозаліку, вилучаючи таким чином у 2020 році 2,2 млрд грн у киян на користь Центрального бюджету. Так само Міністерство фінансів не планує виділяти Києву субвенції на інфраструктурні проекти.

Простіше кажучи, столиця України знову залишилася один на один з реалізацією своїх великих інфраструктурних проектів. І, якщо минулі роки Київ отримував можливість взаємозаліку за боргами 2000-х років перед державою, то в зміненому бюджеті на 2019 рік таку можливість виключили.

Мінфін планує вилучити ці 2,2 млрд грн із міського бюджету Києва до держбюджету вже у вересні 2020 року, фактично зменшуючи бюджет розвитку міста. Це гроші, які могли витратити на будівництво мостів, доріг, садків, шкіл.

Мінфін користується можливістю виключення взаємозаліку в змінах бюджету за 2019 рік, що є абсолютно аморальним кроком  відносно киян, тому і називаю це крадіжкою.

Де тут справедливість від міністра фінансів?! Її немає. Міністр забула про те, що:

1. Київ виконує функцію столиці і за це не отримує жодної гривні.
2. У киян вилучають 60% ПДФО до центрального бюджету замість 40%, які вилучаються в інших міст. За нашими розрахунками 20% ПДФО – це 5-7 млрд грн.
3. Київ здає в оренду велику кількість свого майна державі за одну гривню і недоотримує до 1 млрд грн.

https://ua-news.liga.net/kiev/opinion/kiivski-nadii-tsinoyu-u-22-mlrd

Вам також може сподобатись: